Thursday, June 18, 2015

Jedrenje u Hrvatskoj sa vašim ljubimcima

Da biste prešli hrvatsku granicu obavezno je da vaš ljubimac ima putovnicu i druge potrebne dokumente. Isto tako, u Hrvatskoj je zakonom propisano da ljubimci moraju biti čipirani i cijepljeni protiv nametnika.  Bilo bi dobro provjeriti važeće Hrvatske zakone za pojedine vrste ljubimaca.

Isto tako preporučamo postavljanje sigurnosne mreže cijelom dužinom jedrilice. Nemojte zaboraviti da vaši četveronožni ljubimci trebaju određeno vrijeme provesti na kopnu. Preporuka je i da izbjegavate prepune uvale i plaže jer se može dogoditi da vašu odluku da povedete svog ljubimca  sa sobom neće svi gledati s oduševljenjem.
Osim sigurnosne mreže, možete ponijeti i dodatnu sigurnosnu opremu za ljubimce koje možete nabaviti u pet shopovima.
Jedrenje ponekad može uzrokovati neugodu kod ljubimaca te se može dogoditi da se preplaše. Zato im morate osigurati njihov sigurni kutak na brodu da se mogu sakriti. Također uklonite sve što bi u slučaju panike moglo ozlijediti vašeg ljubimca.

Psi vole slobodu i kretanje, ne brinite imate mnogo rješenja. Jedno od njih je umjetna trava koju možete postaviti na brod, a i laka je za održavanje. S mačkama je mnogo lakše, mala kutija s pijeskom će biti sasvim dovoljna.
Još jedna stvar koju morate uzeti u obzir su i brodske stepenice koje biste trebali prilagoditi vašem psu. Većina stepenica u našim brodovima su napravljene u razmaku od 20 cm što ne predstavlja problem većim pasminama.  Daska bi bila praktično rješenje za vašeg psa.
Ljubimci također mogu izgoriti na suncu i dobiti morsku bolest , pa im osigurajte dovoljno hladovine i svježe vode. Neki lijekovi za ljude im mogu pomoći kod morske bolesti ali se prije svakako trebate posavjetovati sa svojim veterinarom.
I na poslijetku vaš ljubimac će uživati na jedrilici jednako kao i vi ukoliko sve pripremite za njihov ugodan i siguran boravak na brodu.

No comments:

Post a Comment