Thursday, June 11, 2015

Koju hranu ponijeti na jedrenje ?

Prije nego stignete u našu bazu u Trogiru ili Primoštenu, razmislite o tome da se usput zaustavite u supermarketu.
Bilo da dolazite iz zračke luke Split ili dolazite autom u bilo koju od naših baza, na vašem putu se nalaze supermarketi u blizini naših marina. Savjetujemo vam da kupite namirnice prije nego isplovite jer su cijene namirnica na kopnu mnogo jeftinije nego na otocima.

Količina hrane koju mislite kupiti ovisi o posadi, ali isto tako morate uzeti u obzir da se apetit poraste kada ste na moru. Najbolje bi bilo kupiti hranu s produženim rokom trajanja. Hrane s kraćim rokom trajanja kupite za otprilike dan do dva. Ukoliko vodite i djecu sa sobom ponesite dovoljno grickalica i vode. Iznenadit ćete se koliko djeci poraste apetit dok su na moru.

Preporučamo vam da napravite listu namirnica po obrocima - što namjeravate kuhati za ručak i večeru. Za doručak možete kupiti mlijeko, žitarice, peciva, jaja, šunku, maslo i kruh.
Sigurno ne želite provesti previše vremena spremajući ručak, pa stoga preporučamo nešto jednostavno. U tom slučaju najbolji izbor je salata ili neki lagani sendvič. Ili pak zelena salata, sezonsko povrće, tuna u konzervi, tjestenina, sir i neke vrste mesa kao npr. piletina. Za večeru preporučamo umak od rajčice, mljeveno meso, odrezak, povrće, tjesteninu ili rižu. Ne zaboravite na grickalice za djecu, sušeno voće, sezonsko voće, chips, slatkiše. Ukoliko razmišljate koje začine kupiti, sve osim soli, šećera i papra koji su na brodu, ćete morati sami ponijeti. Jednako je važno pripremiti i dodatne porcije, ali vjerovatno ćete posjetiti i lokalne restorane te probati hrvatska tradicionalna jela, to je nešto što svakako morate napraviti dok ste na odmoru. Ne zaboravite ponijeti mineralnu vodu, koja će vam nadoknaditi minerale koje ste izgubili dok ste bili izloženi suncu. Ponesite i dovoljno sokova za djecu, te piva i vina za odrasle. Kava i čajevi bi se također trebali naći na vašoj listi.

No comments:

Post a Comment