Tuesday, March 24, 2015

Odmor na jedrilici po Hrvatskoj

Ako pitate bilo kojeg jedriličara koja mu je omiljena destinacija na Mediteranu za jedrenje, poprilično smo sigurni da bi Hrvatska bila na vrhu liste.
Razlog tomu je što imamo nevjerovatne plave horizonte, kristalno čisto more, slikovitu obalu s više od tisuću otoka koji čine prekrasan morski pejzaž, ali ni naša obala nije drugačija.
Hrvatska nudi odličan omjer cijene i kvalitete, jer ima osamljenju, urednu i netaknutu obalu, što nije slučaj u ostalim razvijenim europskim destinacijama.
STAROMODNA, PRIVLAČNA, SIGURNA I ZADIVLJUJUĆA su riječi kojima se najčešće opisuje hrvatska obala.

Trenutno imamo 50 klasičnih marina, koje su većinom izgrađene u posljednih 20-30 godina, te obnavljane u posljednjem desetljeću.
Mnoge hrvatske marine imaju ''plavu zastavu'' kako bi zaštitile svoju glavnu karakteristiku – netaknuti okoliš.
I dok ujedno možete dobiti potpuni servis brodova u našim marinama, jednako tako svoje brodove možete i samo usidriti u našim marinama dok uživate u starinskom ambijentu.
Neke od popularnih povijesnih luka u jedriličarskom svijetu su Cavtat, Korcula, Hvar and Stari Grad, Trogir, Šibenik, Sali, Istra and Vrsar!



Za sve one koji jedva čekaju da pobjegnu od svega i uplove u avanturu, postoji velik broj sigurnih uvala i uvalica, u kojima je mir zajamčen.Lako ćete pronaći dio obale ili dio plaže koji ćete ubrzo nazivati svojim.
Hrvatska je poznata po tome što za ima povoljne vjetrove i sigurno more, čineći tako jedrenje pristupačno svima.Iskusni jedriličari često kreću iz hravtskog sjevera, Istre istraživati slikovite otoke i rimske ostatke, Kvarnerske obale,Cresa,Lošinja, Raba i Krka.
Jedna od poznatijih ruta za plovidbu su zadivljujući Kornatski otoci, zaštićeni kao Nacionalni park više od 100 godina.
Najam brodova je moguć duž Jadranske obale, s glavnim, dostupnim,slikovitim i servisnim lukama u Biogradu, Splitu, Rogoznici, Baškoj Vodi, Dubrovniku i Kotoru.
Jedrilice, motorne jahte i katamarani mogu se unajmiti kao i skiper, ili možete sami upravljati jedrilicom ako imate potrebne dozvole.
I ako ne žudite za tim da sami unajmite brod, možete odabrati jednu od mnogih mogućnosti krstarenja raznim vrstama brodova oko Brača, Hvara, Visa, Biševa, Korčule,  Mljeta itd.
Hrvatski otoci su također dobro povezani trajektima, ukoliko više volite ''čvrsto tlo'' pod nogama i želite izbjeći morsku bolest ako je imate.

No comments:

Post a Comment