Friday, April 17, 2015

Djeca na brodu - sigurnost je primarna

Jedrenje može biti odlicna prilika za djecu da nauce ponešto o životu na moru, prirodi i Hrvatskoj. Povesti djecu sa sobom na jedrenje može biti i osjetljivo ali i predivno iskustvo. Jako dobro je poznato svakom roditelju da se djeca svega brzo zasite stoga treba ponijeti dosta igracaka koje ce ih zabaviti. Isto tako znaju biti zaigrani i nespretni, prema tome, trebalo bi osigurati palubu kako bi njihov boravak na brodu bio što opušteniji.



Važno je da slijede vaša pravila koje cete dogovoriti s njima prije pocetka vašeg putovanja. To je bitno pogotovo ako su na brodu mala djeca. Sva djeca bi trebala nositi pojas za spašavanje dok su na brodu, ne bi smjela izlaziti na palubu dok brod plovi; isto tako, u slucaju bilo koje ozbiljnije situacije obavezno bi trebali uci unutar broda. Osim ovih pravila, povecana pažnja od strane roditelja je neizbježna.

Ako se i najmladi nalaze na brodu trebalo bi postaviti sigurnosnu mrežu. Sigurnosna mreža se preporuca postaviti pogotovo kad plovite s djecom i ljubimcima. Svakako ce sprijeciti da dijete, ljubimci, igracke, ili dio opreme padne preko ograde. Ukoliko vam je potrebna sigurnosna mreža svakako nam pravovremeno javite da je naš tim može postaviti prije nego otplovite. Djeca su osjetljivija na promjenu okoline od odraslih, pa osigurajte dovoljno ljekova za morsku bolest, temperaturu, bol u stomaku, te kremu za suncanje s visokim zaštitnim faktorom. Oni koji dovode bebe sa sobom moraju znati da hrana za najmlade nije dostupna u svakoj trgovini. Djeca ce uživati na brodu sve dok im bude zabavno, uzbudljivo, zanimljivo, te ce ujedno tako i roditelji uživati. Uživajte u bezbrižnom i sigurnom jedrenju po Hrvatskoj te nas obavijestite ukoliko vam je potrebna bilo kakva oprema za djecu i mi cemo je dodati na vašu rezervacijsku listu.

No comments:

Post a Comment